Meer info over Hondenshows.

 
Waarderingen die een keurmeester kan geven aan je hond.
 

 

Uitmuntend (U)
De kwalificatie “uitmuntend” is voor honden die in zo sterke mate aan de rasstandaard voldoen dat een geringe afwijking of kleine fout het ideaalbeeld niet stoort. Deze honden hebben de kwaliteit om in aanmerking te komen voor een kampioenschapsprijs.

Zeer Goed (ZG)
De kwalificatie “zeer goed” is voor honden die over het algemeen aan de rasstandaard voldoen, echter heeft de hond enkele onvolkomenheid die het ideaalbeeld van het ras verstoort, waardoor zij niet in aanmerking komen voor de kwalificatie “uitmuntend”.

Goed (G)
De kwalificatie “goed” is voor honden die aan de rasstandaard voldoen, maar verschillende afwijkingen hebben die het ideale rasbeeld verstoren of een ernstige fout vertonen, waardoor zij niet in aanmerkingen komen voor de kwalificatie “zeer goed”.

Matig (M)
De kwalificatie “matig” is voor honden die in geringe mate aan de rasstandaard voldoen of een zeer ernstige fout vertonen, waardoor een hogere kwalificatie niet gegeven kan worden.

 

Kwalificaties die een keurmeester kan geven aan je hond.

CAC:
CAC staat voor Certificat d’Aptitude au Championnat. Het is – letterlijk vertaald – een certificaat van geschiktheid tot kampioen. Eigenlijk betekent dit dat als je hond op een expositie een CAC ontvangt de keurmeester je hond geschikt vindt om kampioen te zijn. Voorwaarde is een Uitmuntend en de 1e plaats halen.
 
 
CACIB:
CACIB is de afkorting van Certificat d’Aptitude au Championnat International de Beauté. Volgens de keurmeester is je hond dan geschikt om internationaal schoonheidskampioen te zijn. Voorwaarde is een Uitmuntend en beste teef of reu te zijn.
 
 
 
 
Aantal CAC  punten per land om zich Kampioen te noemen van het land.
 

  

Nederlands Kampioen: 4x CAC of 3x CAC en 4x R-CAC.
 
Duits Kampioen VDH: 5x CAC
Duits Kampioen DOESC: 4x CAC  (DOESC = Deutche Old Englich Sheepdog Club)
 
Belgisch Kampioen: 4x CAC
 
CACIB:
 
4x CACIB in 3 verschillende landen dan is de hond Internationaal Kampioen.
Reserve CACIB heeft geen waarde.
 
Tussen het eerste behaalde CAC of CACIB punt en het laatste CAC of CACIB punt moet 1 jaar en 1 dag zijn verstreken.